Rusija: Ako Britanija pošalje borbene avione, bit će vojnih posljedica po Europu

Foto: Profimedia/EPA

RUSKA ambasada u Londonu poslala je prijeteću poruku Velikoj Britaniji, ali i cijeloj Europi. U priopćenju za javnost osvrnuli su se na, kako navode, jučerašnji "teatralan posjet" ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog Londonu, gdje je održao govor u parlamentu i susreo se s kraljem Charlesom. 

Prilikom govora u britanskom parlamentu Zelenski je, podsjetimo, zatražio od Velike Britanije da dostavi Ukrajini borbene avione. Ruska ambasada navodi da je posjet Zelenskog Londonu "za cilj očito imao pripremanje zapadne javnosti za odluke usmjerene na dodatno zadovoljavanje konstantnih zahtjeva kijevskog režima".

"Vojno-političke posljedice za cijeli europski kontinent"

"Nema nikakve sumnje da će zapadni avioni, budu li ikad poslani, biti korišteni za zračne napade na rezidencijalna područja u Donjeckoj Narodnoj Republici, Luhanskoj Narodnoj Republici, Hersonu i Zaporižji", stoji u priopćenju ruske ambasade. Radi se, podsjetimo, o četiri ukrajinske regije koje je Rusija proglasila svojim teritorijem.

"Želimo podsjetiti London: u slučaju takvog scenarija broj smrti kao posljedica još jedne eskalacije, baš kao i vojno-političke posljedice za cijeli europski kontinent, bit će na rukama Ujedinjenog Kraljevstva", stoji u priopćenju.

"Rusija će znati kako odgovoriti na bilo kakav neprijateljski čin britanske strane", zaključuje ruska ambasada.

Pročitajte više