Rusija: Ukrajinci dronovima napali Moskvu. Pogođeno je nekoliko zgrada

Screenshot: Twitter

U NAPADU dronova pogođeno je nekoliko zgrada u Moskvi pri čemu je zabilježena "manja" šteta i nije bilo ozbiljnijih ozljeda, rekao je rano ujutro u utorak gradonačelnik ruske prijestolnice Sergej Sobjanin. "Sve hitne službe grada su na mjestu nesreće", rekao je Sobjanin.

Ruska državna novinska agencija RIA izvijestila je da se evakuiraju neki stanovnici zgrade u ulici Profsojuznaja u južnom dijelu Moskve. Nekoliko ruskih Telegram kanala za razmjenu poruka izvijestilo je da je na prilazima gradu srušeno četiri do deset dronova. Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvješća.

Napadi na Moskvu iznimno rijetki

Guverner Moskovske oblasti Andrej Vorobjov je na Telegramu istaknuo kako je oboreno nekoliko dronova koji su se približavali ruskoj prijestolnici. Nekoliko ruskih Telegram kanala izvijestilo je da su najmanje četiri bespilotne letjelice srušene na periferiju Moskve i u njezinu neposrednom području. Još uvijek nije poznato tko je odgovoran za napad. 

Moskva je udaljena više od 1000 kilometara od Ukrajine i rijetko je bila meta napada dronovima od početka sukoba u Ukrajini, izvještava AFP. Međutim, takvi su napadi postali češći drugdje u Rusiji. Slike objavljene na društvenim mrežama pokazuju tragove dima na nebu iznad Moskve i razbijene prozore na zgradama. 

Pročitajte više