Ruska novinarka koja je uhićena na Kosovu: Policija me pitala o špijunaži

Screenshot: YouTube

DARIA ASLAMOVA, ruska novinarka uhićena na granici Kosova nakon čega je dobila mjeru zabrane ulaska u državu na pet godina, za ruske medije je ispričala o čemu su je ispitivali kosovski policajci. Aslamova je uhićena zbog navodne špijunaže.

Aslamova je uhićenje i ispitivanje ocijenila kao situaciju dobru za represivni aparat koji novinare može proglasiti špijunima, prenosi Klix

"Zajedno s mojim suprugom koji je hrvatski novinar, išla sam napraviti reportažu o pravoslavnim manastirima na Kosovu. A na granici je moja putovnica detektirana znakom upozorenja. Kad su provukli putovnicu kroz računalni sustav, vidjela sam im na licima da nešto nije u redu. Prvo su nas zamolili da pričekamo, ali nam nisu dali putovnice pa su nas pozvali u sobu gdje smo čekali dva sata. Onda je stigao policijski automobil i tada smo morali predati mobitele, rečeno nam je da idemo na saslušanje. Ispitivanje je trajalo satima", rekla je Aslamova o iskustvu na kosovskoj granici.

"Pitali su me jesam li upoznala Lavrova"

Aslamova navodi da su je pitali je li upoznala Lavrova te zašto je deportirana iz Moldavije.

"Pitali su me kako sam napravila intervju s Dodonom, jesam li se sastajala s Marine le Pen i jesam li radila u Ukrajini", ispričala je.

Kosovski inspektori su ju navodno pitali i za rusku agresiju na Ukrajinu. Ona kaže da je na pitanje je li ona ruska špijunka odgovorila da je to veoma glupo pitanje, prenosi Klix.

Novinarka tvrdi da smatra da je njezina sloboda kretanja sada ugrožena jer su svi svjetski mediji prenijeli da je označena kao ruska špijunka i da joj je putovnica vjerojatno označena.

Pročitajte više