Ruski diplomat: Čak su i zapadni mediji priznali da su civile u Buči ubili Ukrajinci

Foto: EPA

ZAPADNI mediji su bili prisiljeni priznati da su mnogi stanovnici ukrajinske Buče poginuli od topničke vatre Oružanih snaga Ukrajine, rekao je na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim narodima Vasilij Nebenzia.

"Eklatantan primjer je incident s pogibijom civila u Buči, koji su propagirali zapadni mediji po nalogu svojih vlada, a za to je okrivljena ruska vojska. Sve objektivne činjenice i svi dokazi su zataškani. Umjesto toga, promovirane su laži”, rekao je Nebenzia, prenosi ruska državna agencija RIA Novosti.

"Pod pritiskom činjenica, čak su i zapadni mediji na kraju bili prisiljeni priznati da su mnogi civili u Buči umrli ne od prostrelnih rana, kako tvrdi Ukrajina, već od artiljerijskih granata zastarjelog tipa, koje su koristile Oružane snage Ukrajine tijekom bombardiranja ovog grada", rekao je.

Nije jasno na koje zapadne medije misli.

Rusko ministarstvo: Nitko nije ubijen dok smo bili tamo

Rusko Ministarstvo obrane sve je fotografije i snimke zločina u Buči proglasilo montažama i provokacijama. Tvrdili su da u Buči za vrijeme ruske okupacije nije stradao niti jedan stanovnik.

>> NYT: Ove satelitske snimke dokazuju da tijela na ulici u Buči leže tjednima

Ruski mediji su nakon pojave prvih fotografija i snimki tvrdili da su snimke leševa na ulici lažirane i da se mrtva tijela ustaju i miču rukama.

Ukrajina je objavila da je u masovnim grobnicama i izvan njih pronađeno više od tisuću mrtvih tijela. Nekima su bile vezane ruke.

Pročitajte više