Ruski guverner: Stižu nam nove snage u regiju koja graniči s Ukrajinom

Foto: EPA

RUSIJA je premjestila dodatne snage i opremu u regiju Kursk na granici s Ukrajinom kako bi zaštitila granicu i održavala sigurnost, rekao je danas regionalni guverner Roman Starovoit, prenosi ruska režimska novinska agencija Interfax.

Lokalne vlasti kažu da je regija više puta bila izložena ukrajinskom granatiranju otkako je Rusija napala Ukrajinu prije gotovo godinu dana. Dio ruskih snaga ušao je iz regije Kurska iako su područja sjeveroistočne Ukrajine koja su zauzeli u međuvremenu ponovno zauzele ukrajinske snage.

Kijev upozoravao da bi Rusi mogli opet pokušati zauzeti sjeveroistok Ukrajine

Starovoit je na sastanku regionalne vlade rekao da je u Kursku već formiran solidan kontingent osoblja od pripadnika oružanih snaga, graničara i agencija za provedbu zakona, ali da je "potrebno pružiti sveobuhvatnu potporu za prihvat, raspoređivanje i uređenje dodatnih snaga".

Kijev je opetovano upozoravao da bi Rusija mogla ponovno pokušati zauzeti dijelove sjeveroistočne Ukrajine, ukazujući na povećanu zajedničku vojnu aktivnost u ruskom bliskom savezniku Bjelorusiji, još jednoj od polaznih točaka za invaziju u veljači, oko 200 km zapadno od pokrajine Kurska.

Pročitajte više