Ruski zastupnik: Kad napadnemo ukrajinski bankarski sustav, neće moći isplatiti plaće

Foto: Twitter

RUSKI parlamentarni zastupnik Andrej Guruljov se tijekom gostovanja u televizijskoj emisiji osvrnuo na učinkovitost postojeće ruske vojne strategije koja kao primarnu metu cilja energetski sustav Ukrajine. Njegov istup prenio je BBC-jev dopisnik Francis Scarr, koji prati ruske medije.

"Danas kažu da nemaju ni vode ni grijanja, ali to je nebitno. Njihova industrija je prestala raditi i to je najvažnije. Industrija koja je radila i zarađivala. Industrija koja je popravljala i proizvodila oružje. Sve je to zaustavljeno i to je danas glavna stvar, a sve ostalo su nuspojave", kazao je Guruljov. 

"Ljudi kažu da trebamo bombardirati njihove mostove, ali ja ih pitam znaju li da za bombardiranje jednog mosta treba desetak projektila? Ali da pogodimo centar za upravljanje željezničkim prometom potreban je samo jedan projektil. Pa zašto ga ne pogodimo?" upitao je Guruljov. 

Uvjeren je kako će ruske snage nastaviti djelovati s ciljem uništenja ukrajinskog energetskog sustava te sugerira potencijalne mete koje treba napasti kada se onesposobi energetski sustav. "Tu je, primjerice, bankarska infrastruktura. Ako sada bombardiramo središte bankarskog poslovanja, sve će stati. Nećete moći ništa prebaciti, kartice neće raditi, a plaće neće biti isplaćene", zaključio je. 

 

Pročitajte više

 

Pročitajte više