Ruski senator organizirao dva ubojstva po nalogu oca, tužitelj traži doživotnu kaznu

Foto: EPA

DRŽAVNI tužitelj zatražio je doživotnu robiju za Raufa Arašukova, bivšeg senatora sjevernokavkaske republike Karačaevo-Čerkezija. Raufa Arašukova se tereti da je po nalogu svog oca Raula Arašukova organizirao dva ubojstva osoba koje su stale na put kriminalnoj skupini koju je organizirao Arašukov stariji, piše Meduza

Arašukov stariji se također pojavljuje kao optuženik u slučaju. Suočen je s optužbama za organizirani kriminal i za krađu prirodnog plina u vrijednosti od 4.4 milijarde rubalja (70.6 milijuna dolara). Tužiteljstvo je od suda zatražilo da se i otac i sin osude na doživotni zatvor te da se svaki kazni s novčanom kaznom od milijun rubalja (16.000 dolara). Ostali optuženici u istom slučaju mogu dobiti i do 25 godina zatvora.

Rauf Arašukov uhićen je u siječnju 2019. tijekom sjednice ruskog parlamenta. On je kasnije tvrdio da su optužbe politički motivirane, a kao pokretača procesa je označio svog prethodnika Vjačeslava Dereva te Kazimira Botaševa, bivšeg ministra unutarnjih poslova Karačaevo-Čerkezije. Porota koja je razmatrala slučaj je u rujnu proglasila oba Arašukova krivima po svim točkama optužnice.

Pročitajte više