Ruski vojni blogeri: Ako prođe po planu, možemo dignuti u zrak sve je*ene brane

Foto: EPA

RUSKI vojni blogeri pišu kako je uništavanje brane Kahovka ukrajinska diverzija ili taktika s ciljem uklanjanja ruske obrane na lijevoj obali rijeke Dnjepar prije protuofenzive.

Igor Girkin, ruski vojni bloger i bivši agent FSB-a, napisao je da bi uništavanje brane moglo "odnijeti naše snage na lijevoj (istočnoj) obali Dnjepra ispod Nove Kahovke". "To bi također odnijelo sve naše obrambene utvrde, sva minska polja, sva skladišta sa streljivom bila bi potopljena, uništila bi potpuno ili djelomično svu imovinu koju nismo uspjeli spakirati i odnijeti", dodao je.

Jegor Guzenko, popularni komentator koji se borio u ratu, u videu koji je objavio široko se nasmiješio rekavši da je mnogo puta ranije predvidio da će brana na kraju postati meta. "Neću reći tko ju je digao u zrak", rekao je. "Ali s taktičke točke gledišta, Ukrajinci mogu zaboraviti na ofenzivu u smjeru Hersona."

"Ako evakuacija ruskog vojnog osoblja prođe dobro i bez gubitaka, onda možemo dignuti u zrak sve jebene brane na rijeci Dnjepar, ako nam to jebeno odgovara", dodao je.

Pročitajte više