S liste za Skupštinu izbačena Natalija Prica. Nestalo još Bandićevih zvučnih imena

Foto: Pixsell

ZA MANJE od tjedan dana su izbori, a one u Zagrebu u značajnoj je mjeri odredila smrt Milana Bandića.

Stranka rada i solidarnosti BM365 nije odustala od pokušaja da se održi na poziciji upravljanja gradom, a u tu su borbu koju bi neki vjerojatno nazvali i očajničkom krenuli su s Jelenom Pavičić Vukičević.

Natalija Prica izbačena s liste

Bliska dugogodišnja Bandićeva suradnica nije bez šansi za ulazak u drugi krug, a u njega pokušava ući i distanciranjem od dijela Bandićeve politike, ali i od dijela ljudi s kojima je, skupa s Bandićem, vladala Gradom, a koji su se smatrali posebno bliskima Bandiću. 

Među najzvučnijim imenima onih koji su otpali s liste za Gradsku skupštinu, a bili su na listi prije četiri godine kada je na njenom čelu bio Bandić, je ono Natalije Price, bliske Bandićeve suradnice s kojom je u mjesecima prije smrti provodio vrijeme, pa su tako bili uhvaćeni u razgledavanju bundi i u zlatarnici. 

Natalija Prica je na prošlim lokalnim izborima i ušla u Skupštinu, a Pavičić Vukičević ju je potpuno izbacila s liste. Prica je, podsjetimo, bila i kandidatkinja za Zagrepčanku godine, a spominjale se i u kontroverzama oko Bandićeve smrti. Naime, kako je svojevremeno neslužbeno potvrđeno Indexu, hitna je po Bandića došla pred zgradu u kojoj je stan koristila upravo Prica. 

Koja su još zvučna Bandićeva imena otpala s liste

S liste je od zvučnijih imena otpao i Pavle Kalinić koji je nedavno izazvao interes javnosti tvrdnjama da je nabavio 500.000 doza Pfizera preko veze, ali i bivša bacačica diska Sandra Perković koja je bila jedna od Bandićevih sportskih izbornih uzdanica. S liste Jelene Pavičić Vukičević ispala je i paraolimpijka Sandra Paović. 

Na listi nije ni čovjek koji je posljednjih desetljeća bio jedan od najbližih Bandićevih suradnika i prijatelja Duško Ljuština, bivši dugogodišnji ravnatelj kazališta Kerempuh.

Pavičić Vukićević s liste je izostavila još jednu blisku dugogodišnju Bandićevu suradnicu, Vesnu Kusin.  

Na njenoj listi nije bilo mjesta ni za Bandićeva izbornog veterana Ševka Omerbašića. 

Nema ni druge Bandićeve zamjenice s kojom se Pavičić Vukičević nedavno sukobila

Ispale su još dvije odane Bandićeve suradnice dobro poznate javnosti Ana Stavljenić Rukavina i Olivera Majić. 

Posebno je zanimljivo izostavljanje Olivere Majić koja je uz Pavičić Vukičević bila Bandićeva zamjenica i koja je nedavno smijenjena s mjesta šefice zagrebačkog stožera civilne zaštite. Smijenila ju je Pavičić Vukičević nakon što je stožer pod vodstvom Majić objavio da traži uvođenje obveze nošenja maski na svim otvorenim prostorima. Majić se nakon smjene našla povrijeđenom te je zbog toga indirektno prozvala Pavičić Vukičević.

Na listu Jelene Pavičić Vukićević od zvučnijih imena upali su Ljubo Jurčić, Sandra Bagarić, Ibrica Jusić i Zdenka Kovačiček. 

Pročitajte više