Splitska policija dobila dojavu da padaju krhotine s nebodera. Vlasnici: Nije istina

Foto: Čitatelj

SPLITSKA policija je dobila dojavu da s nebodera Dalmatia Tower zbog jakog vjetra padaju dijelovi konstrukcije te je zatvoren promet u oba smjera na križanju Ulice Domovinskog rata, Dubrovačke i Solinske te dijelu Hercegovačke. Građane pozivaju da koriste alternativne pravce kretanja.

Vlasnici nebodera tvrde da nisu padali dijelovi konstrukcije, a demantirali su i napise u pojedinim medijima da su padala stakla.

"Nije istina da s nebodera padaju dijelovi konstrukcije. Riječ je o građevinskoj ogradi koja se nalazila ispred objekta i koju je orkanska bura srušila na tlo. Također, na Dalmatia Toweru nije slomljeno nijedno staklo, već je riječ o građevinskom i staklenom otpadu s gradilišta u dvorištu objekta koji je vjetar razlomio. Na Dalmatia Toweru radovi su još uvijek u tijeku i držimo se svih sigurnosnih protokola, no ne možemo utjecati na ekstremne vremenske prilike koje su danas zahvatile Split i Hrvatsku", kazali su iz tvrtke investitora Westgate Tower.

Na igralištu ozlijeđen dječak

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je brza cesta Solin-Klis (DC1).

Podsjetimo, danas je u Splitu zbog snažnih udara bure ozlijeđen 11-godišnjak. Dječak je bio na pomoćnom igralištu RNK Splita na Turskoj kuli, gdje je igrao nogomet s drugom djecom. 

U jednom trenutku sjeo je na klupu za rezervne igrače, kad je nagli i jaki udar bure klupu prevrnuo zajedno s njim, piše Slobodna Dalmacija. 11-godišnjak je ostao ležati, ali je bio pri svijesti i kontaktibilan.

Pozvani su hitna pomoć i vatrogasci koji su interventnim vozilima vrlo brzo stigli na igralište. Dječak je odveden na Objedinjeni hitni bolnički prijam KBC-a Split, gdje su mu obavljeni detaljniji pregledi.

Pročitajte više