SAD kaže da Kuba ne surađuje u borbi protiv terorizma. Kubanski ministar: Kleveću nas

Foto: EPA

SAD tvrdi da Kuba ne surađuje u potpunosti po pitanju borbe protiv terorizma, piše Reuters. Državni tajnik Antony Blinken je u konačnoj ocjeni objavljenoj u američkom Federalnom registru, Kubu uvrstio među pet država za koje SAD kaže da ne ispunjavaju njihova očekivanja.

Kuba se tako našla na popisu s Iranom, Venezuelom, Sirijom i Sjevernom Korejom. Po zakonu, State Department je dužan jednom godišnje dostaviti ovaj popis Kongresu SAD-a. Kubanski ministar vanjskih poslova Bruno Rodriguez očekivao je da će SAD napraviti takav potez.

Reuters piše da je potez SAD-a pojačao tenzije između dvije države.

Kubanski ministar: To je izlika SAD-a za nastavak ekonomskog rata

Rodriguez kaže da je tvrdnja SAD-a da Kuba ne surađuje u potpunosti u borbi protiv terorizma "još jedna laž iz Washingtona". 

"SAD kleveće Kubu govoreći da ne surađuje dovoljno u borbi protiv terorizma. To je izlika za nastavak neprekidnog ekonomskog rata", objavio je kubanski ministar na Twitteru. 

Procjena SAD-a gotovo je ista onoj koju je Bidenova administracija objavila prije godinu dana. Glasnogovornik američkog State Departmenta rekao je Reutersu da je odluka SAD-a rezultat revizije "protuterorističkih ciljeva s Kubom i realne procjene njezinih sposobnosti".

Pročitajte više