Savjetnik Zelenskog: Rusija je barbarska zemlja, a barbare se zaustavlja samo silom

Foto: Twitter

SAVJETNIK ukrajinskog predsjednika i pregovarač u mirovnim pregovorima Mihajlo Podoljak rekao je da se ne može vjerovati bilo kakvom sporazumu s Rusijom. "Bilo kakav sporazum s Rusijom nije vrijedan prebijene pare. Može li se pregovarati sa zemljom koja uvijek cinično i propagandistički laže?" napisao je na Telegramu. 

“Rusija je dokazala da je barbarska zemlja koja prijeti svjetskoj sigurnosti, a barbare se može zaustaviti samo silom", dodao je. Posljednji izravni pregovori između Rusije i Ukrajine održani su 29. ožujka. 

Ranije ovog mjeseca Ukrajina je okrivila Rusiju za nedostatak napretka, dok je Kremlj rekao da Kijev ne pokazuje nikakvu volju.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je da je jedina osoba s kojom vrijedi razgovarati ruski predsjednik Vladimir Putin, budući da je on donio sve odluke.

"Nije važno što kaže njihov ministar vanjskih poslova. Nije važno što nam šalje neku pregovaračku skupinu... svi ti ljudi su, nažalost, nitkovi", rekao je u petak za nizozemsku televiziju.

Pročitajte više