Scholz unatoč nedavnom porazu: Stranka će me kandidirati na sljedećim izborima

Foto: EPA

Njemački kancelar Olaf Scholz uvjeren je da će ponovo biti kandidat svoje stranke lijevog centra na općim izborima iduće godine unatoč porazu koji je pretrpio na nedavnim izborima za Europski parlament, piše danas njemačka agencija dpa. U današnjem intervjuu za televiziju ARD, Scholz je na pitanje je li siguran da će biti kandidat socijaldemokrata za kancelara na izborima 2025. brzo odgovorio s "da". 

Scholz je priznao loš rezultat koji su socijaldemokrati i dvije druge stranke u njegovoj vladajućoj koaliciji, zeleni i liberali, ostvarili na europskim izborima 9. lipnja. Tri stranke su zajedno dobile manje od trećine ukupnog broja glasova. No, Scholz je rekao da ne podržava pozive da se u parlamentu održi glasanje o povjerenju njegovoj vladi i da neće tražiti prijevremene izbore.

"Činjenica je da vlada ima većinu u parlamentu"

"Činjenica je da vlada ima većinu u parlamentu. Upravo smo ovog tjedna u Bundestagu usvojili zakone i imamo mandat koji trebamo ispuniti i raditi svoj posao. To je ono što činimo", rekao je Scholz koji je dao intervju prije nego što je napustio samit skupine G7 u Italiji.

Oporbena demokršćanska stranka desnog centra pobijedila je na europskim izborima, a krajnje desna Alternativa za Njemačku je također ostvarila dobitke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.