SDP-ovac Račan: Dug Zagreba od 8 milijardi kuna je ostavština Bandića i HDZ-a

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

ZASTUPNIK SDP-a u zagrebačkoj gradskoj skupštini Ivan Račan istaknuo je kako je sada jasno zašto je HDZ bio protiv rasprave o "kosturima iz ormara" jer je konsolidirani dug Grada Zagreba od 8.2 milijarde kuna ostavština Bandića i HDZ-a.

"Sada je jasno zašto je HDZ bio toliko protiv rasprave o kosturima iz ormara i zašto ih je htio sakriti. Konsolidirani dug Zagreba je 8.2 milijarde kuna. To je ostavština Milana Bandića, njegove stranke BM 365 i HDZ-a u Zagrebu", istaknuo je Račan na konferenciji za novinare u stanci sjednice Gradske skupštine.

Golemi dug od 8.2 milijarde kuna duboko će utjecati na budućnost Zagreba i na sve što će sadašnja gradska vlast morati raditi.

"Nastupi u Skupštini su jedna vrsta teatra"

"Jasno je da neće biti popularnih mjera niti ničega na što su građani navikli u populizmu prethodne administracije", poručio je Račan. O gradskoj oporbi, posebno o HDZ-u koji je danas bio oštar prema gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću, Račan kaže da neće ulaziti u njihove motive iako "svi razumijemo da su nastupi u Skupštini jedna vrsta teatra".

Bilo bi korisno kada bi bilo malo više konstruktivnosti jer je HDZ na vlasti u državi, ali oni naprosto ne pomažu u rješavanju teške situacije u kojoj se našao Zagreb, sad kad je iznos duga od 8.2 milijarde kuna napokon konsolidiran, kazao je Račan.

"Kako je uopće moguće da Grad Zagreb bude zadužen za cijeli iznos svog proračuna, a Zakon o proračunu kaže da ne može biti zadužen više od 20 posto. Tu ima jako puno nejasnih stvari koje će trebati rješavati u godinama koje dolaze", poručio je.

Pročitajte više