SDP-ovka osudila napad na HDZ-ovog župana

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

NA VIJEST da je u noći s petka na subotu u ugostiteljskom objektu u središtu Varaždina napadnut i ozlijeđen župan Anđelko Stričak, reagirala je saborska zastupnica i predsjednica županijskog SDP-a Barbara Antolić Vupora osudivši taj napad.

"Izrazito smo protiv i osuđujemo svaki oblik nasilja kao društveno neprihvatljivog ponašanja", navela je u priopćenju SDP-ova zastupnica Antolić Vupora. Dodaje kako 'uporaba sile i posezanje za nasilnim metodama nikad nisu rješenje, već izvor novih problema'. "Zalažemo se za kulturu dijaloga i tolerancije u društvu. Županu Stričaku želimo brz oporavak", poručila je Antolić Vupora.

O napadu na župana su ranije danas izvijestili iz Varaždinske županije i policije.  

Navodno je dobio čašom u glavu

Mediji neslužbeno navode da je župan Stričak napadnut u jednom varaždinskom lokalu, gdje je otišao s društvom u privatnom aranžmanu poslije sinoćnjeg otvorenja 53. Varaždinskih baroknih večeri. Kada su odlučili otići, dok su prolazili prema izlazu, nepoznati mladić je Stričaka iznenada udario čašom u glavu, pri čemu je župan lakše ozlijeđen.

"Zatražio je liječničku pomoć te se osjeća dobro", naveli su iz Varaždinske županije.

Na mjesto događaja noćas su izašli i službenici Policijske uprave varaždinske.

"Zaprimili smo dojavu da je došlo do narušavanja javnog reda i mira u jednom ugostiteljskom objektu u središtu grada. U događaju su sudjelovale dvojica muškaraca od 49 i 24 godine", rekao je policijski službenik za odnose s javnošću PU varaždinske Matko Murić. Dodao je da je jedna osoba ozlijeđena te da je u tijeku kriminalističko istraživanje, kako bi se utvrdile sve okolnosti.

Pročitajte više