Šef KBC-a Zagreb: Ovo u Splitu je poražavajuće, moramo im pomoći

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

ANTO Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb, gostovao je u Dnevniku HRT-a.

"Mi danas imamo 420 uposlenika na bolovanju - ili su u samoizolaciji ili su covid-pozitivni. Nas ima puno i nedostatak tih radnika se zasad ne osjeti", rekao je.

S obzirom da ova situacija predugo traje, Ćorušić je naglasio kako je svugdje, pa i u KBC-u Zagreb, prisutan sindrom izgaranja. Naglasio je kako su na Rebru još početkom pandemije uspostavili tim koji pacijentima i osoblju pruža psihološku pomoć.

"Raditi u jedinici intenzivne njege s covid-pacijentima zahtijeva ogroman napor i ogromno psihično opterećenje", naglasio je Ćorušić.

Komentirajući različitu situaciju s brojevima hospitaliziranih i umrlih u različitim dijelovima Hrvatske kazao je kako Zagreb ima 7 bolnica koje imaju covid-odjele pa je KBC Split u posebnoj poziciji.

Drugi je razlog to što je Splitsko-dalmatinska županija po podacima HZJZ-a najlošije procijepljena - jedva oko 32 posto starijih od 60 godina.

"To je poražavajuće. Prof. Ivić je u više navrata govorio kako se radi o rijekama starijih necijepljenih ljudi koji dolaze u tu bolnicu. Sigurno im nije lako. I sigurno je da im svi moramo pomoći. Radi se o važnom gradu, drugom po veličini u Hrvatskoj. I mogu računati i na pomoć KBC-a Zagreb", naglasio je.

Pročitajte više