Šef osječke policije o ubojstvu studentice: Policija je ovo školski odradila

Foto: PIXSELL/Davor Javorovic

Načelnik osječko-baranjske policije Ladislav Bece danas je na obilježavanju Dana policije u Osijeku odbacio mogućnost da je bilo pokušaja zataškavanja u slučaju ubojstva 21-godišnje djevojke koju je službenim pištoljem usmrtio 27-godišnji policajac. 

"Apsolutno nije bilo nikakvog zataškavanja, mogu reći da je bilo malo problema oko komunikacije s javnošću nakon čega se to pretvorilo u neku priču", kazao je Bece dodajući kako je očevid vodila zamjenica županijskog državnog odvjetnika zajedno s očevidnom ekipom policije.

"Ovo je školski primjer kako je policija obavila posao"

Prema njegovim riječima bili su na mjestu događaja, zajednički su popisivali i izuzimali sve tragove i obavljali obavijesne razgovore.

"Po meni je to čak školski primjer kako su to odradili jer prema prvim dojavama ništa nije ukazivalo na kazneno djelo već je bilo govora da se radi o samoubojstvu, tvrdi Bece, napominjući da su očevidom otklonili tu verziju i utvrdili da je policajac ustrijelio djevojku.

Načelnik je podsjetio da je slučaj ubojstva djevojke u Osijeku u nadležnosti Županijskog državnog odvjetništva.

Zapljena 18 tona švercanog duhana

Obilježavajući Dan policije i blagdan Svetog Mihaela, Bece je naglasio da su djelatnici osječko-baranjske policije u posljednjih godinu dana s ulice uklonili preko tonu droge od čega 11 kilograma heroina i tri kilograma kokaina.

"Zaplijenili smo 18 tona švercanog duhana i riješili smo slučaj paljevine automobila sutkinje", rekao je, dodajući kako su i dalje u razotkrivanju kaznenih djela s preko 80 posto jako dobri.

U povodu Dana policije i blagdana Svetog Mihaela kod spomen-obilježja, ispred ulaza u PU Osječko-baranjsku, položeni su vijenci i zapaljene svijeće u počast poginulim hrvatskim policajcima.

Pročitajte više

 

Pročitajte više