Šef riječkog HGSS-a bio na policiji zbog napada MMA-ovaca

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

PROČELNIK riječke stanice Gorske službe spašavanja Marko Andrić potvrdio je za Hinu da je poslijepodne pozvan u policiju kako bi dao izjavu vezanu uz tučnjavu na skijalištu Platak u nedjelju.

Andrić je policijskim službenicima ispričao što se dogodilo toga dana navečer s obzirom na to da je bio na mjestu tučnjave, pomagao ozlijeđenima te zvao hitnu pomoć i policiju.

 

Andrić je detaljno opisao napad trojice mladića

Kako je Andrić danas izjavio novinarima, on i nekoliko drugih HGSS-ovaca i poznanika zabavljali su se u ugostiteljskom objektu u podnožju skijaške staze Radeševa na Platku kad su primijetili automobil kako drifta po snijegu na stazi. Automobil je upao u dublji snijeg i zaglavio se.

Kad je oko 20 sati jedan od HGSS-ovaca s djevojkom odlazio kući, napali su ga mladići iz tog automobila, rekao je Andrić. Dodao je kako je vidio da jedan mladić jednog od pripadnika HGSS-a udara u glavu, a nakon pokušaja udarenog mladića da se podigne još ga je jedanput brutalno udario u glavu pa se mladić onesvijestio.

Andrić je u izjavi za novinare rekao da su mladići vikali da su istrenirani borci, a na pitanje ima li dojam da su bili pod utjecajem alkohola ili opijata, odgovorio je da normalni nisu bili. U gužvi je nakon toga sudjelovalo više osoba, a on nije pratio što se događa jer je pomagao ozlijeđenom kolegi.

Policija je danas objavila da će sudu podnijeti optužni prijedlog protiv trojice mladića u dobi od 21 i 22 godine za prekršaj naročito drskog i nepristojnog ponašanja zbog tučnjave s volonterima HGSS-a te da se kriminalističko istraživanje slučaja nastavlja. Kako su naveli u priopćenju, u napadu trojice mladića iz BMW-a tri su osobe lakše ozlijeđene.

Pročitajte više

 

Pročitajte više