Šef skijališta o tučnjavi na Platku: Ovo je izolirani incident

Screenshot: Dnevnik Nove TV

SIGURNOST posjetitelja, skijaša, sanjkaša i šetača na Platku nije ugrožena zbog divljačkog napada na pripadnike HGSS-a u nedjelju navečer, rekao je direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič za Dnevnik Nove TV. "Ovo je jedan izolirani incident, koji se dogodio – ja ga ne mogu objasniti. Užasnuti smo svi. Jedino što možemo je osuditi svako takvo ponašanje i očekujemo da akteri budu najstrože kažnjeni", rekao je Udovič. 

Udovič je rekao kako se na Platku ne mogu postaviti barikade te je zbog toga napadačima ulaz automobilom na stazu bio omogućen. "Stroj koji ravna staze mora slobodno kretati i uređivati staze koje postoje na Platku. Postavljanje bilo kakvih barikada na Platku nama onemogućava normalno kretanje strojeva i funkcioniranje skijališta", rekao je. 

"Dosad nismo imali ovakav incident"

Udovič dodaje kako se divljanja automobilima na Platku događaju rijetko. "Dogodi se da ljudi uđu automobilom na skijašku stazu možda jednom do dva, tri puta godišnje i u pravilu oni budu sankcionirani. Dosad nismo imali ovakav incident", rekao je Udovič za Dnevnik Nove TV

Podsjetimo, trojica muškaraca su u nedjelju prvo driftala BMW-om po skijalištu, a potom su napala i mlatila ljude. Do tučnjave je došlo zato što im je jedan muškarac prigovorio pa su ga prvo verbalno, a onda i fizički napali. Napali su tri osobe u dobi od 22, 44 i 49 godina, od kojih je jedna žena, te im nanijeli ozljede zbog kojih su morali na liječenje u riječki KBC.

Pročitajte više