Šef splitske policije posjetio ozlijeđenog policajca

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

NAČELNIK Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić posjetio je teško ozlijeđenog mladog kolegu na intenzivnom liječenju KBC-a Split, gdje mu je policijski vježbenik opisao kako ga je automobilom ozlijedio odbjegli vozač za kojim se traga.

Kako je rekao Hini, za vrijeme napada s mladim policajcem je bio i stariji kolega, koji je također svjedok događaja. "Pri svijesti je, ima ozljede trbušne šupljine, jake bolove i dosta oteklina, no i to bi se trebalo riješiti s vremenom", kazao je Marendić.

Upitan jesu li na tragu odbjeglom vozaču Ivanu Božiću, odgovorio je kako je on vjerojatno u zoni svoje kuće, na predjelu Ninčevići u Solinu, ali i da se radi o "nezgodnom prostoru za pretraživanje".

Policajac danas bolje

Dvadesetogodišnji policijski vježbenik je teško nastradao u prvom satu srijede nakon što se u središtu Splita na njegov znak stop nije zaustavio Ivan Božić (29), koji je bio za volanom. Umjesto da se zaustavi, u punoj je brzini vozilom udario policajca, koji je s teškim i po život opasnim ozljedama završio u bolnici, gdje su mu se liječnici borili za život.

Njegovo stanje je nekoliko sati nakon nesreće bilo stabilno, ali i dalje ugroženo. Kako se neslužbeno doznaje jer je ozlijeđeni policajac zamolio bolnicu da ne daje izjave o njegovom stanju, danas je bolje i kontaktira s okolinom. Još uvijek traje intenzivna potraga za Božićem, koji se očito još ne želi predati splitskoj policiji.

Pročitajte više