Šef Stožera: Povećan broj hospitaliziranih u Osječko-baranjskoj županiji

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

NAČELNIK Županijskog stožera civilne zaštite Mato Lukić potvrdio je povećanje broja hospitaliziranih osoba na području Osječko-baranjske županije.

"Ovaj mjesec smo već sada oborili neslavan rekord broja pozitivnih osoba koji iznosi 8242 osobe, što je znatno više u usporedbi s do sada najgorim rezultatom, iz prosinca 2020. godine, kada smo imali 7367 novopozitivnih osoba", kazao je Lukić novinarima.

Napomenuo je da je u protekle dvije godine trajanja pandemije od posljedica zaraze koronavirusom na području Osječko-baranjske županije ukupno umrlo 1111 osoba.

Dvoje umrlih

Prema podacima Županijskog stožera civilne zaštite, u Osječko-baranjskoj županiji u protekla 24 sata umrle su dvije osobe od posljedica zaraze koronavirusom, a potvrđena su 124 nova slučaja zaraze.

Umrle su osobe u dobi od 57 i 75 godina s područja općina Čeminac i Viškovci.

U posljednja 24 sata testirano je 328 uzoraka od kojih je 124 pozitivno na koronavirus. Najviše novozaraženih osoba, 55, je s područja Osijeka, dok je s područja Našica 16, s područja Valpova 9 i pet s područja Đakova, priopćeno je iz Stožera.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru i našičkoj Općoj županijskoj bolnici na liječenju je ukupno 99 osoba oboljelih od covida-19, od kojih je devet na respiratoru.

U samoizolaciji je 1648 osoba.

Pročitajte više