Šef u policiji pijan vozio službeni auto, udario u stup pa u drvo

Ilustracija: Matija Habljak/Pixsell

Načelnik ličko-senjske Policijske uprave Zoran Zdunić danas je udaljio iz službe voditelja Službe za javni red i sigurnost (56) zbog izazivanja prometne nesreće u stanju pijanstva te će protiv njega, osim prekršajnog, biti pokrenut i disciplinski postupak.

U Rješenju stoji da se iz službe udaljava 56-godišnji policijski službenik koji je ujedno i rukovoditelj u Policijskoj upravi, „zbog nedoličnog ponašanja u službi ili izvan službe, kada teško šteti ugledu policije“, sukladno Zakonu o policiji.

Kako je izvijestila ličko-senjska PU, 56-godišnji policijski službenik, u subotu oko 19.15 sati, kada je već bio izvan službe, izazvao je prometnu nesreću s materijalnom štetim na državnoj cesti DC 50/II, u mjestu Janjče. Da se ne radi o policajcu, on bi za prometnu nesreću s materijalnom štetom odgovarao prekršajno, i bila bi mu uz obavezni prekršajni nalog, određena samo novčana kazna.

Pijan sletio s ceste u službenom autu

No, riječ je o policijskom službeniku, koji je nesreću izazvao službenim automobilom, vozeći pod utjecajem alkohola od 1.16 g/kg. Izgubio je nadzor nad vozilom nakon izlaska iz oštrog nepreglednog zavoja, sletio ispod razine kolnika, gdje je udario u smjerokazni stupić za označavanje ruba kolnika, a potom i u stablo, naveli su iz policije.

Hina neslužbeno doznaje da je spomenuti policijski službenik bio jučer na manifestaciji 'Jesen u LIci', gdje je rukovodio osiguravanjem javnog reda i sigurnosti. za vrijeme boravka premijera Andreja Plenkovića, potpredsjednice Vlade Anje Šimpraga i ministra Šime Erlića. Nakon posla se još tamo zadržao te je krenuo kući u Otočac službenim automobilom. 

U današnjem priopćenju iz PU naglašavaju da će "Policijska uprava ličko-senjska i nadalje dosljedno provoditi načelo apsolutne netolerancije bilo kakvog nezakonitog ili nedoličnog ponašanja policijskih službenika, prvenstveno zbog naših sugrađana, ali i policijskih službenika koji svoj posao obavljaju profesionalno, zakonito i odgovorno“.

Pročitajte više

 

Pročitajte više