Šef Ukrenerga: Nema sumnje da se ruska vojska konzultirala s inženjerima prije napada

Foto: EPA

UKRAJINA radi na ponovnom uključivanju struje nakon što je najnoviji val ruskih raketnih napada u ponedjeljak izazvao prekide u opskrbi električnom energijom u cijeloj zemlji, upravo u trenutku kada se povećava mraz i padaju temperature, javlja AFP.

"Od 70 projektila koje je lansirala Moskva, većina je oborena", rekao je predsjednik Volodimir Zelenski, ali su neki ipak pogodili već oštećenu ukrajinsku infrastrukturu. 

Nova isključenja struje najavljena su u svim regijama "zbog posljedica granatiranja", objavio je nacionalni opskrbljivač električnom energijom Ukrenergo na Telegramu.

"Nema sumnje da se vojska konzultirala s inženjerima prije ovog napada"

Čelnik Ukrenerga rekao je da "nema sumnje da se ruska vojska konzultirala s ruskim inženjerima energetike tijekom ovog napada", sudeći po mjestu na koje su rakete pale.

"Vrijeme koje su Rusi odabrali za ovaj napad bilo je povezano s njihovom željom da nanesu što je više moguće štete", rekao je Volodimir Kudricki, direktor Ukrenerga, za ukrajinski novinski program, objašnjavajući da su napadi pokrenuti dok zemlja ulazi u razdoblje "vrhunca mraza".

"Naši serviseri radit će na obnovi energetskog sustava."

Pročitajte više