Šeks: Davno su sazreli uvjeti za opoziv Milanovića

Screenshot: N1

HDZ-ov Vladimir Šeks gostovao je uživo u studiju N1 televizije.

Danas se u Hrvatskoj obilježava spomendan Dan neovisnosti, kojim se obilježava povijesna odluka hrvatskog sabora o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika.

Ranije je to bio državni praznik, a prošle je godine odlučeno da će biti spomendan, dok je određeno da se Dan državnosti obilježava 30. svibnja.

"Zamislite da francuski ili američki predsjednik ignorira nacionalne praznike"

"Hrvatska se vratila svojoj prvoj tradiciji kad je '91. godine Dan državnosti utvrđen 30. svibnja, a sada se događa nešto nezamislivo i neshvatljivo. Događa se to da je predsjednik Milanović prije godinu i nešto dana nazvao 30. svibnja, koji je ustanovljen odlukom hrvatskog sabora kao Dan državnosti, HDZ-ovskim dernekom, a još goru stvar je napravio neki dan kad je ignorirao taj dan i nije čestitao građanima Hrvatske Dan državnosti. Možemo li zamisliti situaciju da bi francuski ili američki predsjednik nacionalne praznike ignorirali?" upitao je Šeks.

Upitan je li još uvijek stava da se treba opozvati Milanovića. "Moj je stav da su davno sazreli uvjeti za njegov opoziv, ali, nažalost, nema dvotrećinske većine, što je uvjet za pokretanje postupka opoziva", rekao je Šeks.

"Ignoriranjem zakona, koji je donio hrvatski sabor, on je u permanentnom stanju protuustavnog djelovanja", rekao je Šeks.

"Milanović me lažno kleveće i optužuje"

Milanović me lažno kleveće i optužuje da sam odgovoran za stanje u pravosuđu, a nijedan jedini dokaz nije ponudio, nego se radi isključivo o njegovoj klevetničkoj laži, rekao je Šeks.

"Ja ću se javno ispričati predsjedniku Milanoviću zbog riječi da je jedan notorni lažljivac i klevetnik, ako podastre samo jedan jedini dokaz i javno kaže gdje je to i u kojem slučaju je Vladimir Šeks na nedopušten ili dopušten način kadrirao u hrvatskom pravosuđu", rekao je Šeks.

Pročitajte više