Šibenski stožer apelira na crkve i klubove da zaustave sve da ne dođe do zatvaranja

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U PROTEKLA 24 sata na području Šibensko-kninske županije 141 osoba je oboljela od covid-19 infekcije. Nažalost, preminula je muška osoba (1957. godište) oboljela od zarazne bolesti covid-19, koja se liječila u šibenskoj bolnici, izvijestili su iz Stožera.

Pet osoba na respiratoru

Trenutno je 488 aktivnih slučajeva oboljenja od covid-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječe se 62 osobe, od kojih je pet osoba na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 11 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 1432 osobe.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 326 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Izdali strože preporuke

Zbog vrlo nepovoljne epidemiološke situacije Stožer CZ ŠKŽ, koji se danas sastao u svom užem sastavu, apelira na sve građane da je neophodno pridržavati se epidemioloških mjera koje su na snazi kako ne bi došlo do njihovih pooštravanja, odnosno novog zatvaranja Šibensko-kninske županije. Naime, bolnički sustav je prenapregnut i više ne može građanima pružiti zdravstvenu uslugu i skrb koja im je potrebna.  

"Stožer, stoga, izdaje preporuku organizatorima sportskih događanja da do daljnjega odgode sva županijska natjecanja u klupskim kontaktnim sportovima na otvorenom.

Također, vjerskim zajednicama na području naše županije preporučuje se da do daljnjega odgode skupne pripreme za primanje svetih sakramenata, a sve kako bismo zaustavili širenje opasne zarazne bolesti koja ugrožava i onemogućava normalan život svih nas", javili su iz šibenskog stožera.

Pročitajte više