Sindikat policije: Napad na policajce vozilom treba gledati kao pokušaj ubojstva

Foto: MUP

SINDIKAT policije Hrvatske (SPH) u srijedu je oštro osudio sinoćnji napad na policijskog službenika u Splitu, ističući da bi se napad na policajce vozilom trebalo kvalificirati kao pokušaj ubojstva. U Sindikatu podsjećaju da je dvadesetogodišnji prometni policajac zadobio teške i po život opasne ozljede jer ga je nepoznati vozač pregazio kad ga je pokušao zaustaviti. Napadač je potom pobjegao.

"SPH uporno upozorava da su kazne za napade na policijske službenike preblage i nemaju željeni preventivni učinak, kako bi se dodatno smanjio broj takvih napada.

Ponovno apeliramo na pooštravanje kazni za napad na policijske službenike. Također, napadi motornim vozilom poput ovog trebaju se kvalificirati kao pokušaj ubojstva, na što ukazuju i težine ozljeda", ističu u priopćenju.

Ozlijeđenom kolegi poželjeli su brz oporavak, a policajcima koji provode kriminalističko istraživanje da pronađu počinitelja u što kraćem roku. Također mole svjedoke ovog napada, ako postoje, da se jave Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Pročitajte više

 

Pročitajte više