Sindikat Preporod napao ministra zbog izjave o trovanju profesorice dezinficijensom

Foto: Pixsell, Index

SINDIKAT Preporod poručio je kako je izjava ministra obrazovanja Radovana Fuchsa o trovanju zadarske profesorice nesmotrena i višestruko štetna, a neprihvatljivo im je i ministrovo uplitanje u sankcioniranje učenikovog ponašanja.

"Ministar se, osobito ne prije negoli je kazna izrečena, ne bi smio miješati u posao onih tijela koja su u školi zadužena za rješavanje ovakvih situacija. Neprimjereno je i ministrovo pojašnjenje, bez obzira na njegov ugled znanstvenika koji se bavi otrovima, da 'količina dezinficijensa nije mogla prouzročiti ozbiljnije posljedice'", navode iz Preporoda.

Smatraju kako događaj u zadarskoj srednjoj školi zaslužuje oštru osudu prosvjetne vlasti i primjerenu kaznu za počinitelja ili više njih. 

"Radi se o novom, vrlo opasnom, obliku nasilničkog ponašanja u školi i jedino se primjerenom kaznom, izrečenom od onih koji su ovlašteni za njezino donošenje, šalje nedvosmislena poruka eventualnim budućim počiniteljima takvog ili sličnih djela", stoji u priopćenju.

Ističu da se ministrovom izjavom postiže upravo suprotno, događaj se banalizira, počinitelj opravdava, a žrtvu se uopće ni ne spominje.

Pročitajte više

 

Pročitajte više