Sindikat: Vrijeđaju policajke koje su prijavile šefa za seksualno maltretiranje

Foto: PIXSELL, Screenshot: Facebook

SINDIKAT policijskih službenika danas je objavio nastavak afere koju je prije nekoliko mjeseci otkrio Index, a koja je potresala Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku.

Iz Sindikata tvrde da odgovorni iz spomenute policijske uprave nisu učinili ništa da zaštite policijske djelatnice koje su za seksualno maltretiranje prijavile načelnika Postaje granične policije Gruda Matka Klarića.

Protiv Klarića trenutno se vodi ponovljeni disciplinski postupak pred Disciplinskim sudom u Rijeci.

Sindikat u objavi piše da je nakon prijava protiv načelnika na Facebooku otvorena "Grupa za podršku Matku Klariću" u kojoj je objavljen identitet, fotografija i ime i prezime, jedne od policijskih službenica koje su podnijele prijavu.

Osim toga, na račun djelatnica upućivane su i različite uvrede.

Sindikat: MUP šuti, nitko ništa ne poduzima

Šef Sindikata Mario Puškarić tvrdi da su nadležni, uključujući i ministra Davora Božinovića, obaviješteni o dijeljenju fotografije i uvreda, ali da do danas nitko nije poduzeo ništa da bi djelatnice zaštitio.

Nitko iz PU dubrovačko-neretvanske, niti iz MUP-a, dodaje.

“Nitko od nadležnih nije obavio niti razgovor s policijskim službenicama – žrtvama/prijaviteljicama, a kamoli poduzeo nešto više vezano za ovaj događaj. To znamo jer smo u kontaktu sa žrtvama koje su naši članovi”, kaže predsjednik Sindikata policijskih službenika Mario Puškarić.

“Čak niti nakon našeg dopisa nitko nije reagirao, a kamoli da je ovoj policijskoj službenici pružio podršku i pitao ju je li imala neugodnosti zbog objave njezinog imena i prezimena, te fotografije. Naime, iz komentara u Facebook grupi jasno se može zaključiti da je imala i više nego samo neugodnosti”, dodaje Puškarić.

Pročitajte više