Širi se ova slika wagnerovaca. Jesu li sami otkrili gdje im je sjedište?

Foto: Anton Gerašenko/Twitter

UKRAJINSKO topništvo pogodilo je sjedište ruske paravojne skupine plaćenika Wagner u istočnoj Ukrajini, objavile su ukrajinske vlasti prije dva dana.

Grupa Wagner raspoređena je na Krimu i u ukrajinskoj regiji Donbas od 2014., kada su snage koje podržava Kremlj protjerale ukrajinske trupe iz područja za koja su kasnije proglasili da su dio Rusije. Jedinice Wagnera također su poslane u Siriju, Libiju, Mali i Srednjoafričku Republiku.

Društvenim mrežama zadnja dva dana kruži fotografija wagnerovaca ispred jedne kuće. Wagnerovci su zajedno pozirali na ulici, u pozadini se vidi kuća te jedna tabla.

Na društvenim mrežama pojavila se teorija da su upravo pomoću te slike Ukrajinci otkrili gdje je sjedište wagnerovaca u Popasni. Nekoliko danas nakon navodnog nastanka slike, to sjedište je pogođeno.

Da je baš ta slika nastala i objavljena od samih wagnerovaca razlog uništenja baze, sugerira i savjetnik Zelenskog Anton Gerašenko.

"Čini se da je lokacija otkrivena pomoću slike koju su napravili ruski propagandisti", napisao je Gerašenko te objavio dvije fotografije - jednu wagnerovaca ispred kuće te drugu kuće nakon uništenja.

Pročitajte više

 

Pročitajte više