Širi se slika glodavca među hranom u Mlinaru. "Odmah smo zatvorili i deratizirali"

Foto: Reddit

DRUŠTVENIM MREŽAMA kruže fotografije glodavaca koji se nalazi među pekarskim proizvodima u jednoj od poslovnica osječkog Mlinara. Daljnjom pretragom naišli smo na još jedan takav slučaj u njihovoj poslovnici u Crikvenici. Upitali smo Mlinar kako komentiraju ove slučajeve te jesu li i koje radnje poduzeli da se ovakve situacije više ne bi ponovile. 

Mlinar: Redovito provodimo dezinfekciju i deratizaciju

Iz Mlinara ističu da su oni tvrtka sa stogodišnjom tradicijom te da im je iznimno važna kvaliteta njihovih proizvoda, zdravstvena ispravnost hrane koju konzumiraju kupci te kvaliteta prezentacije proizvoda. 

"Redovito obnavljamo i kontroliramo sve naše procese vezane uz ispravnost naših prehrambenih proizvoda, a naše su unutrašnje procedure često čak i strože od međunarodno prihvaćenih i zakonodavnih standarda za sigurnost hrane poput ISO 14001, HACCP i IFS.

Svi ti procesi i standardi uključuju i mjere dezinfekcije i deratizacije koje redovito obavljamo u suradnji sa za to ovlaštenim tvrtkama", kažu. 

Kažu da se radi o dva izolirana slučaja u dugom vremenskom razmaku 

Upitali smo ih kako komentiraju fotografije s društvenih mreža na kojima su među njihovim proizvodima glodavci. "Unatoč visokim standardima rada s hranom koje poštujemo kroz čitav naš sustav, činjenica jest da su se dva glodavca u dva izolirana slučaja, i to u razmaku od tri godine, našla u našim poslovnicama.

Mlinar Crikvenica/Foto: Reddit

"U prirodi i u urbanim sredinama glodavci se uvijek kreću oko skladišta s hranom, a u zimskome razdoblju češće nego inače ulaze u prostore u potrazi za hranom, jednako kao i toplinom. U oba navedena slučaja, u susjedstvu naših poslovnica dešavali su se bučni i zahtjevni građevinski radovi koji su, uz činjenicu da poslovnice nisu hermetički zatvorene zbog kontakta s kupcima, bili najvjerojatniji razlozi ovih intruzija", kažu.

"Poslovnicu smo kompletno preuredili" 

Iz Mlinara ističu da je njihovo osoblje u oba slučaja odmah obavijestilo Upravu tvrtke i Sanitarnu inspekciju te su u suradnji s nadležnim službama i tvrtkom ovlaštenom za deratizaciju odmah zatvorili poslovnicu, uništili sve proizvode, detaljno očistili dućan te odmah napravili prvu deratizaciju, a nakon nekoliko dana i drugu.

"Naša poslovnica u Osijeku kao dodatnu je mjeru opreza prošla i kompletno preuređenje u kojem smo pregledali i otklonili i eventualne druge opasnosti od ulaska glodavaca te je puštena u redovan rad nakon što smo u suradnji s nadležnim službama još jednom utvrdili da nema opasnosti za zdravlje naših potrošača", poručuju.

Pročitajte više