Skoro deložirana kraljica parfema koju je Banožić štitio. Nekretnine najavile tužbu

Foto: Društvene mreže/Pixsell/Marko Prpic

DVOJE policijskih službenika danas je oko 11 sati došlo pred državni prostor u Dežmanovoj ulici koji koristi obitelj Rodić, a zbog koje se Banožić derao na Maju Đerek. N1 Televizija javila je da je došlo do pokušaja deložacije te da se u prostoru nalazi osoba koja nije htjela otvoriti vrata, a s unutarnje strane ulaza nalazila se spuštena metalna ograda pa policija nije mogla ući.

N1 javlja i kako je za danas, prema neslužbenim informacijama, dogovorena deložacija barem jednog od četiri prostora Državnih nekretnina koji je u posjedu obitelji Rodić.

Državne nekretnine potvrdile

"S obzirom na to da je posljednji poznati i utuženi posjednik poslovnog prostora u vlasništvu RH na adresi Dežmanova ulica 2, Zagreb brisan iz sudskog registra i prestao pravno postojati, tvrtka Državne nekretnine d.o.o. pokušala je jutros stupiti u posjed praznog poslovnog prostora kako bi istim mogla raspolagati.

Prilikom pokušaja stupanja u posjed, u prostoru je zatečena fizička osoba koja nema pravnu osnovu za posjed ili korištenje navedenog prostora. Tvrtka će protiv fizičke osobe poduzeti odgovarajuće pravne korake. Izlazak policije na navedenu lokaciju nije zatražila ova tvrtka s obzirom da za istim nije bilo potrebe", priopćili su poslijepodne iz Državnih nekretnina.

Đerek zapečatila

Đerek je prije par mjeseci izjavila da ju je svojedobno Banožić pozvao na sastanak i galamio nakon što je zapečatila poslovne prostore obitelji Rodić u Zagrebu. Tražio je, tvrdi Đerek, da se otpečate prostori navedene obitelji koji su zapečaćeni zbog višemilijunskog duga.

Banožić je rekao kako je želio spriječiti višemilijunsku štetu koju je prouzročila obitelj Rodić neplaćanjem zakupnine, kao i gubitak sudskoga spora koji je bio u tijeku za navedeni prostor.

"Radim i radio sam isključivo u interesu Republike Hrvatske. Želio sam spriječiti višemilijunsku štetu koju je prouzročila obitelj Rodić neplaćanjem zakupnine, kao i gubitak sudskoga spora koji je bio u tijeku za navedeni prostor", njegovo je opravdanje.

"Banožić toliko govori o sebi da više ne znam što bih rekla jer on je svojim postupanjima o sebi sve već rekao. Ja bih samo rekla da je on svojim demantijem pokazao ogromno pravno neznanje i ogromno nepoznavanje materije iz resora za koji je bio godinu dana zadužen, a to je državna imovina", rekla je Đerek u razgovoru za Index.

"On ne poznaje ni osnovne odluke koje su vrijedile u njegovu Ministarstvu u to vrijeme i izvrtanjem teza želi reći da on nije doprinio tome da ta tri ili četiri milijuna kuna nikad neće biti naplaćena", dodaje zviždačica u razgovoru za Index.

"Odlukom o pečaćenju, koja još vrijedi u Ministarstvu, nikad nije bila propisana bilo kakva prisutnost javnih bilježnika pri pečaćenju prostora. On ne poznaje odluku. Drugo, rekao je da sam ugrozila postupak za isplatu", dodaje.

"Postupak za isplatu se temelji na tome da je netko u određenom periodu koristio poslovni prostor i da mu se naplaćivala naknada za korištenje. U ovom slučaju nisu platili niti jednu kunu. Pečaćenje prostora nema nikakve veze s prethodnim periodom za koji su koristili prostor i za koji su utuženi", navodi Đerek, dodajući kako vjeruje da se tu radilo o čistom pogodovanju.

Kraljica parfema

Žaneta Rodić, žena koja se našla u centru pozornosti nakon što je zviždačica i bivša šefica Državnih nekretnina Maja Đerek optužila ministra Marija Banožića za pogodovanje obitelji Rodić, u medijima je prozvana kraljicom parfema.

Vlasnica je luksuzne parfumerije Flores, smještene u zagrebačkom Dežmanovom prolazu, za što, prema tvrdnjama zviždačice, godinama nije plaćala zakupninu.

Supružnici Žaneta i Branimir Rodić koriste tri nekretnine u državnom vlasništvu. Osim prostora u Dežmanovom prolazu, tu su i nekretnine u Petrićevoj i u Tomićevoj ulici. Njihove tvrtke su se smjestile i u prostorima u vlasništvu Grada Zagreba na adresi Dolac 9.

Žaneta Rodić je ujedno i osnivačica i direktorica deset tvrtki, od kojih je šest u stečaju, a tri su brisane iz registra.

Pročitajte više