Slavili rođendan na jezeru u Italiji, brod potonuo. Poginula dva obavještajca

Foto: Twitter/Vigli del Fuoco

ČETIRI osobe, uključujući i dva Talijana koja su radila za obavještajnu službu, poginule su jučer nakon što se turistički brod prevrnuo u oluji koja je pogodila jezero Maggiore u sjevernoj Italiji, rekli su lokalni dužnosnici. Neimenovani Izraelac i Ruskinja, supruga kapetana broda, također su poginuli u nesreći, objavili su lokalni mediji.

16-metarski brod prevozio je 25 ljudi kad ga je u nedjelju navečer zatekla nagla, žestoka oluja, potopivši ga blizu grada Lisanza, na južnom dijelu jezera. Većina putnika i posade uspjela je otplivati na obalu ili su ih na sigurno izvukli drugi brodovi.

Poginuli su Claudio Alonzi (62) i Tiziana Barnobi (53). Viši dužnosnik vlade koji nadzire talijanske tajne službe, Alfredo Mantovano, izrazio je sućut obiteljima žrtava. Talijanski mediji su izvijestili da su Alonzi i Barnobi otišli na jezero Maggiore proslaviti rođendan prijatelja.

Potapanje broda posljednja je u nizu katastrofa koje se vežu uz ekstremno vrijeme. Petnaest osoba poginulo je ovaj mjesec u poplavama u sjevernoj talijanskoj regiji Emilia-Romagna.

Prije šest mjeseci 12 osoba poginulo je na otoku Ischiji u klizištu koje su potaknule obilne kiše, dok je 11 osoba izgubilo život prošlog rujna u poplavama u središnjoj regiji Marche. Prošlog srpnja snježna lavina u talijanskim Alpama ubila je 11 osoba nakon toplotnog vala koji je potaknuo najgore suše s kojima se Italija suočila u proteklih 70 godina.

Pročitajte više