Slovenac koji je nestao u Hrvatskoj nađen mrtav u provaliji blizu granice

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

NESTALI slovenski državljanin, koji se u petak uputio motociklom iz Slovenije u pravcu Opatije, ali nije stigao na odredište, pronađen je mrtav.

Policijski službenici Policijske postaje Opatija jučer su oko 10:30 pronašli tijelo 34-godišnjeg Slovenca u provaliji blizu graničnog prijelaza. 

O nestanku osobe je PU primorsko-goranska obaviještena putem međunarodne policijske suradnje nakon čega je, u koordinaciji PP-a Opatija i JVP-a Opatija, organizirana pretraga terena od granice prema unutrašnjosti, kojom su uz državnu cestu D8, u blizini graničnog prijelaza Rupa, u provaliji uočeni motocikl i beživotno tijelo muške osobe. Uvidom u osobne dokumente unesrećenog utvrđeno je da je riječ o navedenom 34-godišnjem slovenskom državljaninu, poručili su iz policije.

Dalje policija navodi kako je obavljenim očevidom utvrđeno da se prometna nesreća dogodila 24. lipnja oko 7:30, tako da je vozač motocikla marke BMW slovenskih registracijskih oznaka izgubio nadzor nad motociklom te pao u provaliju ispod razine kolnika. Vozač je od siline udarca pao s motocikla i uslijed zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu prometne nesreće.

Po završetku očevida, tijelo preminulog prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Rijeka.

Pročitajte više