Golob službeno postao premijer Slovenije: "Želim vam vratiti veselje prema životu"

Screenshot

SLOVENSKI parlament je danas potvrdio menadžera Roberta Goloba za predsjednika vlade koju će zastupnici potvrditi idućeg tjedna. Za Goloba su glasala 54 zastupnika, 30 ih je bilo protiv, a jedan je glas bio nevažeći. 

Uoči glasanja, Golob je rekao da, na temelju velikog povjerenja koje su mu dali na izborima 24. travnja, želi Slovencima pružiti "nadu u bolju budućnost" i vratiti im "veselje prema životu".

"Građani žele živjeti u normalnoj državi"

Aludirajući na odlazeću vladu desnice koju je zadnje dvije godine vodio Janez Janša, predsjednik stranke Pokret Sloboda kazao je da su građani na izborima pokazali da žele živjeti u "normalnoj državi", a ne u "stalnoj neizvjesnosti" koja ih je pogađala posljednje dvije godine.

Kao prioritete svoje vlade naveo je zdravstvo koje mora biti javno i dostupno svima bez obzira na socijalni status te sve veće cijene energije i hrane.

Golobov Pokret Sloboda je pobijedio na izborima s 35 posto osvojenih glasova i formirat će koalicijsku vladu s lijevim partnerima, Socijalnim demokratima i strankom Ljevica (L).

Pročitajte više