Spašena žena iz Zagreba koja je satima visjela na litici na Veležu, u bolnici je

ŽENA koja je satima visjela sa stijene na Veležu spašena je i prebačena u bolnicu.

Kako doznaje Index od GSS-a Mostar, akcija spašavanja završila je jutros u 4.30. Više informacija o stanju ozlijeđene žene dat će tijekom dana iz bolnice, no prema prvim informacijama ima ozlijeđene desnu nogu i rebra.

Ona je bila u grupi 12 planinara iz Zagreba. U jednom trenutku poskliznula se i pala u provaliju te ostala visjeti na stijeni.

U akciji spašavanja sudjelovalo je preko 100 spasilaca, a spašavanje je bilo otežano zbog izuzetno nepristupačne lokacije.

 

"Na području planine Velež na lokalitetu Vita Felale došlo je do nesreće u kojoj je ozlijeđena državljanka Republike Hrvatske. U tijeku je operacija spašavanja", objavili su iz Kantonalne uprave CZ HNK jučer.

Helikopteri joj nikako nisu uspijevali prići

"Pripadnici Helikopterskog servisa ni nakon 20 naleta nisu mogli prići ni blizu ozlijeđenoj planinarki", izjavio je jučer u kasnijim popodnevnim satima Srni direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić.

"Poletjeli smo oko 17 sati iz Banje Luke. Imamo informacije da je državljanka Hrvatske ozlijeđena na stijenama na planini Velež i da ima ozljede ruke i grudnog koša. Imamo sa sobom medicinsku opremu i liječnika i pokušat ćemo je izvući i transportirati prema nekom medicinskom centru u zavisnosti od ozljeda", rekao je Kusturić.

"Dali smo sve od sebe, napravili više od 20 naleta, ali ne može se prići. To su vertikalne stijene. Nigdje ni blizu nismo mogli prići. Imao sam mnogo akcija i uvijek nastojim dati maksimum, ali ovdje ne možemo ništa učiniti", rekao je Kusturić.

Pročitajte više