Splitski SDP-ovac: Nisam dio većine, Puljak bi u normalnom društvu već bio smijenjen

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

SDP-ov splitski gradski vijećnik Ante Franić napisao je da nije dio Puljkove vladajuće većine.

Puljkova većina opasno visi s obzirom na to da su SDP-ovci već u nekoliko navrata odbili podržati njegove prijedloge. To bi značilo da će Split na nove izbore.

"Nisam dio Puljkove većine...

Nakon jučerašnje sjednice Gradskog vijeća i poruka koje su se isprepletale javnim prostorom, želim jasno naglasiti da gradonačelnik nema moju podršku, a, uostalom, to sam komunicirao i na jučerašnjoj sjednici.

Majstor iluzije ili gradonačelnik Puljak je, na do sada neviđen način, prevario više od 500 građana koji su se u dobroj vjeri i nadi prijavili na javni poziv, odabravši svoje unaprijed određene kandidate, uz pokojeg kandidata sveprisutne Branke Ramljak, koja takve prilike ne popušta", piše Franić.

"Fascinantna je Puljkova lakoća kojom izlazi u javni prostor i tim istim ljudima priča o neviđenom načinu upravljanja i izboru najboljih kandidata, a u biti su bili samo alibi stvaranja iluzorne transparentnosti bez da je ikoga od njih barem tajnica iz Banovine nazvala i zahvalila im na prijavi.

Osim toga, Puljak i njegovi suradnici, koji sve više nalikuju na Leteći cirkus Montyja Pythona, učinili su dostupnim imena svih prijavljenih kandidata, uključujući životopise s osobnim podacima i motivacijska pisma, koji su danima kružili javnim prostorom i društvenim mrežama", dodaje.

Kaže da bi u svakom normalnom društvu Puljak već morao otići

"U svakom normalnom demokratskom društvu gradonačelnik Puljak bi podnio ostavku ili bio smijenjen, ali ne u Splitu i Hrvatskoj, jer za njihovu stabilnu budućnost i funkciju pobrinuo se Zakonodavac", dodaje.

"Ovdje zakone donose ljudi vrlo slični Puljku, oni kojima je politika više od života i jedina prilika izaći u javnost, odnosno kojima je samopromocija stil života.

Dao sam novoj vlasti priliku, uvažavajući legitimitet koji su im dali građani Splita i nisam sudjelovao ni u jednom sastanku tzv. vladajuće većine, ali moj kredit gradonačelnik je potrošio, kao i kod, vjerojatno, većine naših sugrađana", piše Franić.

"Svaki dobar projekt s bilo koje političke opcije dobit će moju podršku, a sam ću se truditi gurati sve projekte o kojima sam govorio u kampanji, jer u njih zaista vjerujem, osobito izgradnja škole na Kili, Pos stanovi, Žnjanski plato, Centar za magnetsku dijagnostiku i ostali", zaključuje.

Pročitajte više