Splitski studenti stručnih studija dobili menzu

Ilustracija: Miranda Cikotic/PIXSELL

Studenti Sveučilišnog odjela za stručne studije splitskog sveučilišta u Kopilici dobili su danas prvi restoran S.O.S. koji će podići standard i olakšati dostupnost usluge prehrane za oko 2200 studenata.

Restoran vrijedan oko 800 tisuća eura, moderno je dizajniran, prostire se na oko 300 četvornih metara te ima 115 sjedećih mjesta. Kuhinja je opremljena najmodernijim uređajima radi što bolje kontrole tehnološkog procesa, a sve bi trebalo rezultirati boljom kvalitetom hrane i uštedom energije.

Rektor: Nastojat ćemo da Split stvarno bude prepoznatljiv i kao studentski grad

Rektor Sveučilišta u Splitu Dragan Ljutić rekao je nakon otvorenja restorana da je s obzirom na to koliko studenata studira na Sveučilišnom odjelu za stručne studije na Kopilici to kao jedan mali kampus.

Želja im je bila da studenti ondje imaju adekvatnu prehranu tijekom studija te da je cijeli posao odlično obavljen sa Studentskim centrom i Sveučilišnim odjelom za stručne studije.

"Nastojat ćemo da Split stvarno bude prepoznatljiv i kao studentski grad. U tom smislu širimo naše asocijacije. Čak smo ove godine i vodeći u brojnim asocijacijama. Mislim da Split to zaslužuje i ova mladost kojoj treba dati poticaj da se izgrade u prave ljude, da budu vrhunski stručnjaci, znanstvenici, da otiđu i vide kako to izgleda vani, a potom se vrate u Split", kazao je Ljutić.

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu Jerko Šarić kaže da restoran studentima puno znači te da je velika stvar da sveučilište nastoji podignuti standard i kvalitetu studiranja.

Pročitajte više

 

Pročitajte više