Srbija ograničila cijene plina

Foto: Miloš Tešić/Pixsell

SRPSKA vlada usvojila je na jučerašnjoj sjednici Uredbu o privremenoj mjeri ograničavanja cijene plina i nadoknadi razlike u cijeni prirodnog plina nabavljenog iz uvoza ili proizvedenog u Srbiji u slučaju poremećaja na tržištu prirodnog plina.

Kako se navodi u priopćenju vlade, cilj te uredbe je otklanjanje posljedica skoka cijene prirodnog plina kao način ublažavanja posljedica energetske krize, u cilju zaštite gospodarstva i građana.

Dodali su da je za osiguranje normalne opskrbe svih potrošača prirodnim plinom nužno da se osigura pravo na nadoknadu razlike u cijeni prirodnog plina nabavljenog iz uvoza, koja se koristila za obračun cijene za daljnju prodaju opskrbljivača krajnjim kupcima.

"Slijedi najteže vrijeme od 1945."

Vučić je jučer u obraćanju javnosti rekao da su se ozbiljni crni oblaci nadvili nad zemljom te da to neće kriti ni od koga.

"Ljudi misle da se stvari podrazumijevaju, da će svega uvijek biti dovoljno, struje, nafte, plina... Teško", rekao je Vučić i dodao da je razgovarao s više svjetskih lidera prethodnih dana.

"Ne znam je li bogougodno, da iskoristim tu riječ, ali mnogi od njih prognoziraju teže stanje nego što je bilo ono prije Drugog svjetskog rata", rekao je Vučić dodavši da će srpskom narodu na jesen jedinstvo biti potrebno više nego ikada jer, kako je rekao, slijede najteže vrijeme od 1945. godine i velika iskušenja.

Pročitajte više