Srpski političar: U Srbiju je stigao kamen kojim je gađan Isus Krist

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA, bivši gradonačelnik Jagodine u Srbiji i prijatelj pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, kaže da je u Končarevo stigao kamen kojim je gađan Isus Krist.

Telegraf piše da su u "hram sv. Jovana Krstitelja u Končarevu stigle relikvije Svetih mučenika jeruzalemskih i originalni kamen s Golgote".

Ovaj hram, koji je Palma s obitelji pomogao obnoviti, priredio je crkvenu svečanost povodom dolaska relikvija u prisustvu vjernika. Telegraf piše da je to sve plod delegacija predvođenih Palmom tijekom posjeta Grčkoj i Egiptu.

"Danas je veliki dan za Končarevo, za Jagodinu i za Srbiju. U hram sv. Jovana Krstitelja upravo su iz Svete zemlje, iz Jeruzalema, stigle čestice moštiju jeruzalemskih mučenika, kamen s Golgote kojim je gađan Isus Krist, gdje je mučen i gdje je stradao, kao i svijeća koja označava pečat kada se na Veliku subotu pojavljuje Sveti Oganj iz Jeruzalema", rekao je Palma, prenosi Telegraf.

Palma je kasnije okupljenima govorio o tome kako su svi dosadašnji posjeti njega i delegacije Egiptu imali "konkretne rezultate" te "vjerski i gospodarski karakter".

 

Pročitajte više