Srpski političar: Rusija planira ubiti Vučića novičokom. Ubit će ga kao vrapca

Screenshot: YouTube

NENAD ČANAK, srpski političar i čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), tijekom gostovanja na sarajevskom Face TV-u izjavio je da Rusija planira ubojstvo Aleksandra Vučića.

"Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik po nalogu ruskog predsjednika Vladimira Putina okrenuo se protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića kako bi se izvršio pritisak da Srbija ne uvede sankcije Rusiji. Vučić je čovjek koji razmišlja.

Ja imam loše mišljenje o politici koju on vodi. S lanca je pustila desničare i mnoge druge, mislim da se s time bolje moglo izaći na kraj. On razmišlja, ako uvede sankcije - ubit će ga otrovom novičokom. Ubit će ga kao vrapca", rekao je Čanak gostujući na Face TV-u.

"Rusija bi ubila Vučića čak i kada bi se okrenuo od Zapada"

Čanak je Dodika nazvao prodanom dušom i nemoralnim čovjekom koji je otišao u Rusiju na ekonomski forum kako bi Rusija pokazala da još ima prijatelje u Europi. "On je jedini iz Europe bio tamo, Rusiji na europskom tlu nije ostalo ništa osim Republike Srpske i Rusije", dodao je.

Političar navodi da bi Rusija ubila Vučića čak i kada bi se okrenuo od Zapada prema Rusiji. Smatra da bi Rusi to ocijenili iznuđenim potezom.

"Ubit će ga jer nije dovoljno njihov. Što će im Vučić kada imaju Boška Obradovića koji se na plakatu fotografirao s Vladimirom Putinom uz slogan 'Srbi i Rusi braća zauvijek'", istaknuo je Čanak.

Čanak tvrdi da se Vučić kroz UN pokušava izvući tako što kupuje oružje od Kine. Lider LSV-a smatra da će Kina kroz nekoliko godina napraviti svoju koloniju od Rusije.

Čanak tvrdi i da će Rusija izazvati rat na Balkanu

Čanak je rekao da EU birokrati ne vide koliko je bi Rusiji bilo lako izazvati rat na tlu Zapadnog Balkana te da bi taj at prvo krenuo na tlu BiH pa bi se proširio na ostale zemlje.

Čanak je rekao da je Putin navikao razbacivati životima te da će preko svojih agenata stvoriti rat na Balkanu kako bi skrenuo pažnju s ideje obnavljanja carstva Petra Velikog, za što lider LSV-a tvrdi da je cilj predsjednika Rusije.

Kazao je da EU ne razumije mogućnost rata na Balkanu jer je svedena na razinu obične birokracije, no da je i dalje najbolja opcija za Srbiju. 

"To ne znači da ne mislim da su najbolja opcija koju imamo. Za nas je EU tako osakaćena najbolja opcija u sigurnosnom, ekonomskom i svakom drugom smislu. Srbija je posljednja zemlja u Europi koja nije uvela sankcije Rusiji", zaključio je Čanak te dodao da bi Europa trebala reći "da se spušta nova željezna zavjesa i napraviti od europske zajednice nešto što može funkcionirati". 

 

Pročitajte više