Stigla prva reakcija Rusije na odlazak Borisa Johnsona

Foto: EPA

OČEKUJE SE da će britanski premijer Boris Johnson danas podnijeti ostavku, što bi moglo imati posljedice za britansku podršku Ukrajini. Treba napomenuti da će Boris Johnson podnijeti ostavku na mjesto čelnika Konzervativne stranke, dok će na funkciji premijera ostati do jeseni. Potvrdio je to britanski ministar obrane Ben Wallace navodeći kao razlog "pitanja nacionalne sigurnosti", što uključuje doprinos Ujedinjenog Kraljevstva obrani Ukrajine.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij u proteklih par mjeseci imao je samo riječi hvale za Borisa Johnsona, jednog od prvih zapadnih lidera koji je posjetio Kijev nakon što je Rusija napala Ukrajinu.

"To nas se ne tiče puno"

Kremlj, naravno, stvari gleda sasvim drugačije. Putinov glasnogovornik Dmitri Peskov danas je komentirao najavu odlaska Johnsona. 

"To nas se ne tiče puno", rekao je Peskov pa dodao: "On ne voli nas, ni mi ne volimo njega."

Očekuje se da bi se Liz Truss, aktualna britanska šefica diplomacije, koja je danas otkazala put u Indoneziju na summit G20, mogla kandidirati za šeficu Konzervativne stranke i, posljedično, za novu britansku premijerku.

Pročitajte više

 

Pročitajte više