Rasprodaje se imovina hrvatske tvrtke koja je radila tablete i mobitele

Ilustracija: Matija Habljak/PIXSELL

TRGOVAČKI SUD u Bjelovaru donio je odluku o prodaji imovine Hangara 18, koprivničke tvrtke - distributera i proizvođača televizora, tableta i smartphonea Noa u stečaju, procijenjene vrijednosti nekretnina, opreme i inventara od 1.93 milijuna kuna.

Nekretnine nekad uspješne tehnološke tvrtke - zgrada, dvorište i zemljište u koprivničkoj Ulici braće Wolf procijenjene su vrijednosti 1.72 milijuna kuna, inventar i oprema nešto više od 210.000 kuna, a ovlaštena osoba za prodaju je stečajni upravitelj Nenad Homar.

Zaključak o prodaji donesen je nakon otvaranja stečaja te tvrtke lani u ožujku, ali i nakon posljednjih izvještaja stečajnog upravitelja u kojima se isticalo da nema nikakvih uvjeta za nastavak poslovanja firme nekad poznate po svojim cjenovno pristupačnim tabletima, mobitelima i televizorima.

Kaznena prijava protiv direktora

Prema izvješću stečajnog upravitelja uoči prošlogodišnjeg otvaranja stečaja, u poslovnim knjigama dužnika tada su bile iskazane obveze u iznosu od gotovo 225 milijuna kuna, a neizvršene osnove za plaćanje iznosile su oko 175 milijuna kuna.

Protiv direktora Hangara 18 Marija Kralja prije otvaranja stečaja bila je podnesena i kaznena prijava zbog sumnje za prijevaru u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave zbog, kako se navodilo, davanja lažnih podataka za dobivanje kredita, čime je jednu banku navodno oštetio za 7.5 milijuna kuna.

Pročitajte više