Sud zviždačicu Đerek vratio na posao: "Tužit ću ih opet zbog 500.000 kn plaće"

Foto: FaH

ZVIŽDAČICA Maja Đerek se mora vratiti na svoj posao u Državnim nekretninama jer je otkaz koji je dobila bio nezakonit, stoji u presudi Općinskog radnog suda u Zagrebu.

Kazala da je Banožić galamio na nju

Đerek je obnašala mjesto direktorice za poslovne prostore. Tužila je Državne nekretnine zbog nezakonitog otkaza. Početkom ove godine Đerek je bila pod povećalom javnosti budući da je progovorila protiv načina rada u Državnim nekretninama.

Tada je podnijela USKOK-u opsežnu kaznenu prijavu, opisavši detalje zlouporabe položaja i ovlasti i pogodovanja na štetu tvrtke Državne nekretnine.

>>Zviždačica za Index: Najviše puta me nazvao premijerov prijatelj, glavni tajnik HDZ-a

>>Zviždačica opisala kako se u Državne nekretnine uhljebilo HDZ-ovca

>>Zviždačica ispitana u Uskoku: Banožić se derao na mene i tražio da otpečatim prostore

Rekla je da je u vrijeme njenog dolaska u Državne nekretnine locirano 200 lokala za koje se nije plaćala zakupnina. Đerek je također spominjala slučajeve Joze Brkića, Event Mastersa i obitelji Rodić.

 

Što se tiče navedene obitelji, zviždačica Đerek je ustvrdila kako ju je svojedobno aktualni ministar obrane i nekadašnji ministar državne imovine Mario Banožić pozvao na sastanak i galamio na nju nakon što je zapečatila njihove poslovne prostore.

Podsjetimo, Đerek je kazala i da je ministar obrane Mario Banožić, dok je bio ministar državne imovine, sam sebi birao stan dok je obnašao mjesto ministra i da su mu kolegice iz firme kupovale peglu i jastučiće.

U jednom trenutku reagirale su i Državne nekretnine, poručivši kako nije istina da je razlog njezinog otkaza povezan s prijavama koje je podnosila. "Gđa Đerek je otkaz dobila zbog skrivljenog ponašanja, a ne zbog tzv. prijava za nepravilnosti ili nezakonitosti, za koje je sudskim postupkom dokazano da nisu postojale", napisali su.

Đerek: Htjeli su me se riješiti

Nazvali smo Maju Đerek nakon današnje presude.

"Ovo je nepravomoćna presuda koja je u moju korist. Mislila sam da će to biti tako. Iako, prošlo je dvije godine od početka postupka, a rok je bio šest mjeseci za prvostupanjsku odluku. Naglašeno je u presudi da ja nikad nisam dobila opomenu pred otkaz jer sam prijavljivala kolege i članove uprave. To što mi nikad nisu dali opomenu potvrđuje da su me se htjeli riješiti", rekla je.

"Sad Državne nekretnine imaju pravo žalbe, pretpostavljam da će ga iskoristiti. Ono što je činjenica je to da otkako sam ja otišla, ništa se nije promijenilo. I dalje su tu dugovi na koje sam ukazivala. Također, ne znam niti što je s mojom kaznenom prijavom protiv Banožića. Nisam dobila povratnu informaciju.

Sjećam se izjave ministra Horvata koji je završio u zatvoru. Rekao je da sam otkaz dobila zbog kršenja radnih obaveza. Evo, sad vidimo što presuda govori o tome", dodaje.

"Tužit ću ih zbog nadoknade preko 500.000 kn plaće"

Pitamo je hoće li se vratiti na posao.

"Dakle, presuda glasi da je otkaz nedopušten i da se trebam vratiti na radno mjesto, ono i dalje postoji, ali moramo čekati pravomoćnost. Ono što planiram je nova tužba da mi se nadoknade plaće. To je s kamatama preko 500 tisuća kuna. Krenut ću u taj postupak ako presuda postane pravomoćna.

Što se tiče povratka na posao, vidjet ćemo gdje ću biti u trenutku pravomoćne presude", dodala je.

Kazala je da je cijelo vrijeme znala da je u pravu i da je očekivala ovakvu presudu. "Zato sam i izašla u medije, sve rečeno se potvrdilo kao istinito. Bilo je teško čekati presudu, bio je veliki pritisak i meni i mojoj obitelji, ali evo pravo i pravda su pobijedili", zaključila je za Index Đerek.

 

Pročitajte više