Sudar dva kombija i cisterne pune cementa, poginuo vozač: "Izgledalo je stravično"

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

JEDNA osoba je poginula, a dvije su ozlijeđene u teškoj prometnoj nesreći što se rano jutros, oko 5 sati, dogodila na cesti od Veprinca prema tunelu Učka. Prema prvim neslužbenim informacijama, ozljedama zadobivenim u sudaru podlegao je vozač tegljača MAN s poluprikolicom-cisternom pulske registracije, javlja lokalni portal Burin.

Prva dojava o nesreći došla je nekoliko minuta nakon 5 sati. U udesu su sudjelovala dva kombija i tegljač-autocisterna s tovarom cementa. Policija još uvijek rasvjetljava okolnosti nesreće, no prva saznanja s mjesta događaja kazuju da se tragedija dogodila kada se teški kamion, što se kretao nizbrdo, u smjeru Matulja, sudario s jednim kombijem. Nakon žestokog sraza cisterna se zaustavila tridesetak metara dalje, uz rub ceste. Tragična nesreća dogodila se na ravnom dijelu ceste.

Osim hitne pomoći i policije, na mjestu događaja intervenirali su i vatrogasci iz opatijske Javne vatrogasne postrojbe, koji su pomogli da se iz smrskane kabine tegljača izvuče nesretni vozač.

 

"Mjesto sudara je izgledalo stravično"

"Nažalost, najgore je prošao vozač najvećeg vozila, tegljača. Koliko sam saznao, cisterna je bila puna cementa, a kamion je u vlasništvu istarske tvrtke", izjavio nam je jedan vozač koji je među prvima naišao na mjesto nesreće.

"Mjesto sudara je nakon nesreće izgledalo stravično, jedan kombi je smrskan u sudaru, dijelovi vozila razletjeli su se na sve strane", kazao je naš sugovornik, dok je policija dovršavala očevid.

Zbog nesreće i očevida, cesta od Veprinca do tunela Učka bila je neko vrijeme zatvorena za sav promet, a nakon toga se promet odvijao naizmjence jednom trakom. Jutros u 9 sati još uvijek se promet odvijao otežano jer je u tijeku bilo uklanjanje smrskanog tegljača s prometnice. Promet ovom dionicom brze ceste normaliziran je, kako je objavio HAK, u 10:40.

Pročitajte više

 

Pročitajte više