Suverenist: Treba nam kodeks odijevanja u saboru, neki dolaze u kratkim rukavima

Screenshot: YouTube

ZASTUPNIK Hrvatskih suverenista (HS) Marijan Pavliček poručio je danas da je krajnje vrijeme da saborsko Predsjedništvo donese kodeks odijevanja u saboru kako bi zastupnici i time pokazali poštovanje prema instituciji u kojoj se nalaze.  

"Nemam ništa protiv bilo kakvog stila odijevanja, ali zna se gdje je i što prikladno, a gdje nije", rekao je Pavliček u saborskom govoru na slobodnu temu, svjestan da će zbog svog prijedloga vjerojatno biti napadnut i okarakteriziran kao "zatucan", tipičan primjer hrvatske desnice.

Konkretizirao je i što zamjera pojedinim kolegama i kolegicama.

"Dolaze u majicama bez rukava, tenisicama, kao da idu na trening"

"Za ovom govornicom pojedini zastupnici dolaze u zasukanim rukavima, kao da idu na svinjokolju, pojedine zastupnice u majicama bez rukava, u tenisicama kao da idu na trening", kazao je pa dodao kako je "neki dan kolegica Sandra Benčić za govornicom bila u sunčanim naočalama, kao da je na plaži".

"Zar je to prikladno instituciji u kojoj se nalazimo", zapitao se pa primijetio kako su zaposlenici u saboru, djelatnici Straže, konobari, spremačice, obučeni po "PS-u", a imaju tri puta manju plaću od zastupnika. No oni poštuju instituciju u kojoj se nalaze, konstatirao je.

"Krajnje je vrijeme da se donese kodeks odijevanja"

U prilog svom prijedlogu naglasio je kako određeni protokoli, događanja i institucije traže prikladno odijevanje, kako se u saborskoj zgradi od 1737. donose najviši akti naše države, kako su u njoj brojne povijesne ličnosti održale povijesne govore, no u posljednje vrijeme pojedini zastupnici nemaju poštovanja prema instituciji u kojoj se nalaze.

"Krajnje je vrijeme da Predsjedništvo donese kodeks odijevanja u saboru, moramo poštivati instituciju u kojoj se nalazimo", poručio je Pavliček.

Pročitajte više

 

Pročitajte više