KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Sve bolja epidemiološka situacija u Istri, stožer poziva na cijepljenje

Ilustracija: PIXSELL

U ISTARSKOJ županiji u protekla 24 sata samo je jedna koronavirusom novozaražena osoba i epidemiološka situacija je sve bolja, izvijestio je županijski stožer civilne zaštite i pozvao građane da se cijepe.

Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitana su 292 uzorka briseva. Potvrđena je jedna novozaražena osoba, koja dolazi iz mjera samoizolacije. U međuvremenu se oporavila jedna osoba, a u mjerama samoizolacije je njih 335. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je sedam oboljelih.

Kozlevac: Dođite na cijepljenje bez straha

"Epidemiološka situacija je sve bolja, no ako želimo da takva i ostane, još se više građana mora cijepiti", kazao je načelnik istarskog stožera Dino Kozlevac. Pozvao je građane da se, bez straha, odazovu cijepljenju bez zakazanog termina, koje se do kraja tjedna provodi u svim gradovima Istarske županije.

Jučer je cijepljenje bez termina provedeno u Puli i Rovinju i cijepljene su ukupno 254 osobe, doznaje se u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije.

"Cijepljenje bez zakazanog termina nastavlja se danas u Labinu i Pazinu, u petak u Poreču, a u subotu u Puli, Buzetu i Umagu. No s cijepljenjem bez termina nastavit ćemo i idućeg tjedna pa pozivamo građane koji se žele cijepiti da to i učine" poručila je dr. Danijela Lazarić Zec iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, koji organizira cijepljenje.

Pročitajte više