Svjedoci kaosa za Index: Navijači su imali pendreke i oklope, strašno

Foto: Čitatelj Indexa

VEČERAS je na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca došlo do velikih navijačkih nereda.

Prema nepotvrđenim informacijama, sukobili su se pripadnici Torcide i policija. Svjedoci su nam javili da je situacija kaotična. Ima dosta ozlijeđenih i uhićenih, a navodno su se čuli i pucnjevi.

 

Svjedok: Živi kaos, bilo je više od 150 navijača

"Dva sata čekamo kod odmorišta Desinec. Letjele su dimne bombe, naoružavali su se pred nama. Ovdje ima i male djece u vozilima", javio nam je čitatelj.

"Živi kaos! Navijači Hajduka vozilima su zaustavili tri trake i počeli skakati van. Većina ih je bila splitskih registracija. Imali su pendreke, oklope, počeli su trčati prema benzinskoj... Rekao bih da ih je bilo više od 150. Nakon pet minuta stigli su interventna policija i specijalci, čule su se sirene, marice, hitna pomoć, strašno... Čekamo već dva sata i ne mičemo se", dodao je šokirani čitatelj.

Drugi čitatelj nam je javio da navodno ima propucanih navijača.

 

Svjedokinja: Bili smo prvi iza njih, nije bilo nimalo ugodno

Indexu se javila još jedna čitateljica. Bila je sva u šoku.

"Prošli smo naplatne i čudili se što se stvara čep u prometu. Nekoliko kombija i vozila štopalo je promet, vozili smo oko 45-50 na sat. Zatim su se zaustavili jedan uz drugoga u dva reda iza izlaza s pumpe Desinec. Odjednom su sa svih strana počeli izlaziti kao mravi.

Bili smo prvi iza njih i nije bilo nimalo ugodno, iskreno ja sam bila prestravljena. Krenuli su pješice prema pumpi i policijskom vozilu. Nismo se previše okretali i gledali jer su bili svuda oko nas. Stajali smo tako najmanje 20 minuta. Netko od njih nas je zamijetio i rekao nam da krenemo. Pomaknuli su vozila malo u stranu i propustili nas i, koliko sam vidjela, još jedno vozilo. Bio je sin s nama i najviše sam bila prestravljena zbog njega.

Samo da napomenem da sam prije svega zvala 112 i nitko nije odgovorio. Zatim na 192, gdje se nakon dugog zvonjenja javio službenik koji je bio izrazito neugodan. Kad su počeli izlaziti, ponovno sam zvala 192 i molila da netko dođe i oslobodi put jer smo vidjeli da je na parkiralištu bilo policijskih vozila. Nitko nije došao", kazala nam je šokirana čitateljica.

 

Pročitajte više