Svjedokinja opisala kako je sve počelo: "Zaustavili su promet i izlazili kao mravi"

Foto: Čitateljica Indexa

VEČERAS je došlo do velikih nereda na autocesti A1 kod odmorišta Desinec, između Zagreba i Karlovca.

Došlo je do masovnog sukoba između navijača splitskog Hajduka i policije. U sukobima je sudjelovalo više stotina osoba. Kako piše policija, dvije osobe su ranjene iz vatrenog oružja koje su policajci upotrijebili. Desetak policajaca je ozlijeđeno.

 

"Izlazili su kao mravi"

Indexu se javila čitateljica koja je vidjela kako je sve počelo.

"Prošli smo naplatne i čudili se što se stvara čep u prometu. Nekoliko kombija i vozila štopali su promet, vozili smo oko 45-50 na sat. Zatim su se zaustavili jedan uz drugoga u dva reda iza izlaza s pumpe Desinec. Odjednom su sa svih strana počeli izlaziti kao mravi. Bili smo prvi iza njih i nije bilo nimalo ugodno, iskreno ja sam bila prestravljena. Krenuli su pješice prema pumpi i policijskom vozilu", rekla nam je čitateljica.

"Bio je sin s nama, najviše sam bila prestravljena zbog njega"

"Nismo se previše okretali i gledali jer su bili svuda oko nas. Stajali smo tako najmanje 20 minuta. Netko od njih nas je zamijetio i rekao nam da krenemo. Pomaknuli su vozila malo u stranu i propustili nas i, koliko sam vidjela, još jedno vozilo. Bio je sin s nama i najviše sam bila prestravljena zbog njega.

Samo da napomenem da sam prije svega zvala 112 i nitko nije odgovorio. Zatim na 192 gdje se nakon dugog zvonjenja javio službenik koji je bio izrazito neugodan. Kad su počeli izlaziti, ponovno sam zvala 192 i molila da netko dođe i oslobodi put jer smo vidjeli da je na parkiralištu bilo policijskih vozila. Nitko nije došao", kazala nam je čitateljica. Zahvaljuje se osobama koje su im pomogle i propustile ih dalje.

Pročitajte više