Tajna sefa Nataše Sekulić: Kako je policija otkrila da je Mamić Vekiću dao puno novca

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

SADRŽAJ famoznog sefa sada pritvorene Nataše Sekulić u poslovnici Zagrebačke banke u Osijeku dao je istražiteljima poprilično jasan dokaz da je Zdravko Mamić govorio istinu kada je optužio osječkog suca Zvonka Vekića da mu je dao mito, piše u utorak Jutarnji list.

Prošli su tjedan sudac Vekić i njegova prijateljica Nataša Sekulić uhićeni zbog sumnje u pranje novca dobivenog od Mamića, a ključni dokazi za tu optužbu pronađeni su upravo u spomenutom sefu.

Pretragom sefa još ovoga ljeta istražitelji su pronašli oko pola milijuna kuna, točnije 320.000 kuna i nešto više od 28.000 eura, za koje se sumnja da ih je tamo pohranio osječki sudac Zvonko Vekić nakon što je dobio mito od Zdravka Mamića. Naknadnim provjerama te su se sumnje još više učvrstile.

Pratili su trag novca i došli do Dinama

Kako dnevnik neslužbeno doznaje, osim novca, u Natašinu sefu istražitelji su izuzeli i tri tzv. pasice kojima je dio pronađenog novca bio omotan. Prema podacima upisanim na tim pasicama, ustanovljeno je da su njima bili omotani novčani iznosi od 100.000 kuna u apoenima od 1000 kuna te da ih je izradila Fina, odnosno njezina tvrtka Gotovinski servisi na dan 21. ožujka 2017.

Odlučivši slijediti tako dobiveni trag novca, istražitelji su "pogodili u sridu". Jer ustanovili su da su Fina gotovinski servisi taj dan dostavili gotovinu u trezor HNB-a, koji je gotovinom opskrbio poslovnicu Hrvatske poštanske banke u Jurišićevoj ulici u Zagrebu. A upravo u toj poslovnici HPB-a taj je dan članu Uprave Dinama Krešimiru Antoliću isplaćeno 6.37 milijuna kuna, dobrim dijelom u apoenima od 1000 kuna.

Radilo se o povratu jamčevine za Zdravka Mamića, koju je prethodni dan Županijski sud u Zagrebu vratio na Antolićev račun u HPB-u budući da je on bio uplatitelj. Kako doznaje Jutarnji list, Antolić je istražiteljima potvrdio da je on prije uplatio jamstvo za Zdravka Mamića novcem koji mu je ovaj dao.

Antolić dao novac Zoranu Mamiću

Nakon što je jamstvo vraćeno na njegov račun, Antolić je podigao sredstva te je gotovinu isti dan, naveo je, predao Zoranu Mamiću, bratu Zdravka Mamića. Time su istražitelji, na temelju spomenutih pasica i ostalih prikupljenih dokaza, zaokružili priču iz koje proizlazi da je dio gotovine podignute 21. veljače 2017. u poslovnici HPB-a u Jurišićevoj ulici predan u ruke braći Mamić, a četiri i pol godine poslije je pronađen u sefu Vekićeve prijateljice.

Sve se to uklapa i u obranu samog Zdravka Mamića, koji je spominjao više predaja novca Vekiću i njegovoj prijateljici, pa tako i predaju gotovine u kunama koja se vremenski poklapa s početkom prvog suđenja u travnju 2017. Nataša Sekulić je istražiteljima prije u svom svjedočkom iskazu tvrdila da se radi o njezinu novcu, ali je zanimljivo da zapravo nije mogla precizirati koliko je gotovine uopće imala u sefu, donosi Jutarnji list.

Pročitajte više