Talijanska agencija: Osoblje rimske bolnice optimistično u vezi s oporavkom Pape

Foto: EPA

Papa Franjo proveo je mirnu noć u bolnici, a medicinsko osoblje je optimistično oko njegova oporavka, izvijestila je danas talijanska novinska agencija ANSA, nakon što je Papa jučer hospitaliziran.

Papa Franjo (86) prebačen je jučer u rimsku bolnicu Gemelli i dijagnosticirana mu je respiratorna infekcija koja zahtijeva "nekoliko dana" liječenja, priopćio je Vatikan.

Papa bi mogao biti otpušten iz bolnice na proslavu Cvjetnice

Medicinsko osoblje vrlo je optimistično i vjeruje da, ako ne bude nekog neočekivanog razvoja bolesti, Franjo bi mogao biti otpušten na vrijeme za proslavu Cvjetnice 2. travnja, izvijestila je ANSA citirajući neimenovane bolničke izvore.

Cvjetnica označava početak užurbanog tjedna ceremonija koje vode do Uskrsa 9. travnja, najsvetijeg dana u kršćanskom kalendaru, kojim se obilježava uskrsnuće Isusa Krista.

Nagađanja o ostavci Pape

Franjino zdravlje privuklo je pojačanu pažnju u posljednje dvije godine, tijekom kojih je bio podvrgnut operaciji debelog crijeva i počeo je koristiti invalidska kolica ili štap za hodanje zbog kroničnih bolova u koljenima.

Posljednja hospitalizacija argentinskog Pape oživjela je nagađanja o mogućoj ostavci iz zdravstvenih razloga nakon povijesnog presedana njegovog pokojnog prethodnika Benedikta XVI.

Na pitanje švicarske televizije RSI u intervjuu emitiranom 12. ožujka koje bi ga stanje navelo na odlazak u mirovinu, Franjo je odgovorio: "Umor koji vam ne dopušta da stvari vidite jasno. Nedostatak jasnoće, nedostatak znanja kako procijeniti situacije."

Pročitajte više